Wij kunnen jouw medewerkers helpen bij het aanvragen van het STAP-budget

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en vervangt de belastingaftrek voor studiekosten. Om jouw medewerkers goed inzetbaar te laten blijven voor jouw organisatie, is het belangrijk dat jouw medewerkers zich blijven ontwikkelen. 

De hoogte van het STAP-budget is afhankelijk van de kosten van de scholing en bedraagt maximaal € 1.000,- per persoon. Als de kosten van de scholingsactiviteit meer dan € 1.000,- bedraagt, wordt dus maximaal € 1.000,- per persoon aan subsidie worden verstrekt. Daaronder vallen alle kosten die door de opleider in rekening worden gebracht voor het volgen van de opleiding of training. 

Vraag in drie stappen het STAP-budget aan 

Het STAP-budget wordt maar een keer per jaar toegekend aan de medewerker. Jouw medewerker kan het STAP-budget online aanvragen bij het UWV in drie simpele stappen. 

1. Het is belangrijk dat jouw medewerker zich voor een scholingsactiviteit bij ons inschrijft. 

2. Vervolgens ontvangt jouw medewerker een persoonlijk STAP-aanmeldingsbewijs en studentnummer.

3. Hij logt in met zijn DigiD en studentnummer en tot slot moet het STAP-aanmeldbewijs hier worden bijgevoegd. 

Wij ondersteunen jou tijdens het hele aanvraagproces, zodat jij tijd overhoudt voor andere zaken. 

De behoefte van jouw organisatie in kaart brengen 

Wil jij de behoefte van jouw medewerkers in kaart brengen? Maak dan gratis gebruik van ons persoonlijk adviesrapport voor al jouw medewerkers. In dit rapport brengen wij in kaart welke scholingsactiviteit en leerstijl (blendend, klassikaal of online) het beste past bij jouw medewerkers. Zo volgen jouw medewerkers de scholingsactiviteit die het beste bij hen en jouw organisatie past. 

Alleen inloggen met het DigiD en studentnummer, wij doen de rest 

Zowel jij als jouw medewerker krijgen van ons een reminder dat het STAP-budget kan worden aangevraagd. Het is aan de medewerker zelf om de subsidie aan te vragen bij het UWV. 

Doordat wij jullie maximaal ondersteunen, hoeft jouw medewerker alleen maar in te loggen met zijn DigID en studentnummer. Bij toekenning ontvangen wij het STAP-budget en communiceren wij naar de medewerker dat hij kan starten met de opleiding, training of cursus. 

Wij houden jou op de hoogte van oriëntatie tot afronding 

Wij houden jouw continu op de hoogte over de voortgang van het proces. Van het aanvragen tot de subsidie, het ontvangen van het STAP-aanmeldingsbewijs tot aan de voortgang van de scholingsactiviteit. Kortom van de oriëntatie tot aan de afronding.