Wij kunnen jou helpen bij het aanvragen van het STAP-budget

Wil jij een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Dan is de subsidieregeling STAP-budget iets voor jou. Vanaf 1 maart 2022 kun je een budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor de opleiding, training of cursus die jij wilt volgen.

De hoogte van het STAP-budget is afhankelijk van de kosten van de scholing en bedraagt maximaal € 1.000,-. Als de kosten van de scholingsactiviteit meer dan € 1.000,- bedraagt, wordt dus maximaal € 1.000,- aan subsidie worden verstrekt. Daaronder vallen alle kosten die door de opleider in rekening worden gebracht voor het volgen van de opleiding of training.

Vraag in drie stappen jouw STAP-budget aan 

Het STAP-budget wordt maar een keer per jaar toegekend. Je kan het STAP-budget online aanvragen bij het UWV in drie simpele stappen. 

1. Het is belangrijk dat jij je inschrijft voor een scholingsactiviteit bij ons. 

2. Vervolgens ontvang jij een persoonlijk STAP-aanmeldingsbewijs en studentnummer.

3. Je logt in met jouw DigiD en studentnummer en tot slot moet het STAP-aanmeldbewijs hier worden bijgevoegd.

Wij ondersteunen jou maximaal tijdens de aanvraag 

Wij ondersteunen jou tijdens het hele aanvraagproces, zodat jij tijd overhoudt voor andere zaken. 

De behoefte van jou in kaart brengen 

Wil jij je behoefte in kaart brengen? Maak dan gratis gebruik van ons persoonlijk adviesrapport. In dit rapport brengen wij in kaart welke scholingsactiviteit en leerstijl (blendend, klassikaal of online) het beste bij jou past. Zo volg jij het scholingsactiviteit die het beste bij jou past. 

Alleen inloggen met het DigiD en studentnummer, wij doen de rest 

Je krijgt van ons een reminder dat het STAP-budget kan worden aangevraagd. Het is aan de jezelf om de subsidie aan te vragen bij het UWV. Doordat wij jou maximaal ondersteunen, hoef je alleen maar in te loggen met jouw DigID en studentnummer. Bij toekenning ontvangen wij het STAP-budget en communiceren wij naar jouw dat je kan starten met de opleiding, training of cursus. 

Wij houden jou op de hoogte van oriëntatie tot afronding 

Wij houden jouw continu op de hoogte over de voortgang van het proces. Van het aanvragen tot de subsidie, het ontvangen van het STAP-aanmeldingsbewijs tot aan de voortgang van de scholingsactiviteit. Kortom van de oriëntatie tot aan de afronding.