Waarom deze training?

Het Basistraject Pedagogiek en Onderwijs biedt de mogelijkheid om via een flexibel traject opgeleid te worden tot:

• Pedagogisch Medewerker Kinderopvang 3 (PM3)
• Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM4)
• Onderwijsassistent niveau 4 (OA).

Het Basistraject is speciaal ontworpen om jou kennis te laten maken met de basistheorie en te laten ontdekken welke vervolgopleiding het beste bij je past. Je doet via een online leeromgeving de benodigde basiskennis op en ontdekt de praktijk via een korte oriëntatiestage bij een kinderopvang of basisschool.

Tijdens het traject krijg je begeleiding van een leercoach van WerkendLeren. De coach biedt jou ondersteuning bij het kiezen van een passende opleiding en opleidingsvorm (3e-leerweg of BBL).

Na afloop beschik jij over de pedagogische basiskennis, en heb jij een idee van de verschillende mogelijkheden in vervolgopleidingen en de werkpraktijk binnen de opvang en het primair onderwijs. Met hulp van de leercoach heb jij een idee welke studierichting past bij zijn ambities, persoonlijkheid en situatie.

Wil je meer informatie over de opleiding meld je dan hier aan voor het webinar.

Doelgroep

Dit Basistraject is voor (toekomstige) pedagogisch medewerkers (niveau 3), gespecialiseerd pedagogisch medewerkers (niveau 4) en onderwijsassistenten (niveau 4) die interesse hebben.

Opzet van de training

Je kunt op elk moment instappen in het Basistraject, dat gemiddeld drie tot vijf maanden duurt. Je doorloopt de studie in eigen tijd en tempo en werkt in een online omgeving aan de theorie. Deze zelfstudie geeft jou veel vrijheid en vraagt veel zelfstandigheid. Ook is er begeleiding van een leercoach, waarmee je twee voortgangsgesprekken kunt inplannen.

De inhoud van dit Basistraject voldoet aan de officiële richtlijnen voor de basistheorie. Je doorloopt theorie, oefeningen en zelfreflectieopdrachten over thema’s als: kennismaken met het beroep, ontwikkeling van het kind en de basis van pedagogiek.

Wil jij tijdens het traject een oriëntatiestage lopen? Dan wordt van jouw stageplaats verwacht dat deze een stagebegeleider aan jou koppelt, voor begeleiding en ondersteuning tijdens de stage- en of werkuren.

Besluit je na het Basistraject dat jij verder wilt werken in het vak? Dan heb je keus uit een van de erkende vervolgopleidingen: Pedagogisch Medewerker, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Onderwijsassistent. Deze opleidingen kun je bij afronding van het Basistraject versneld doorlopen, via de derde leerweg (OVO) of de beroepsbegeleidende leerroute (BBL).

Investering

  • De investering voor het Basistraject bedraagt €595,-

Kosten: € 595,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 100 tot 240 uur
Looptijd: 3-5 maanden
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks