Wil jij je verder ontwikkelen?

Als pm’er op de BSO heb je het misschien wel eens meegemaakt; groepen die ongezellig en onrustig zijn, kinderen die worden gepest of ouders die het pestgedrag niet herkennen of direct een oplossing willen. Dan kun je met de handen in het haar zitten. Want hoe handel je juist?!

Met deze minitraining krijg jij inzichten voor het:

  • in kaart brengen van pestsignalen binnen jouw BSO;
  • herkennen van de rollen bij pesten met als doel iedereen in zijn kracht te zetten en pesten op te lossen;
  • neerzetten van activiteiten die helpen het groepsklimaat te verbeteren en pesten te voorkomen.

Doe mee met de week tegen pesten

Het landelijke thema van de Stichting School en Veiligheid voor de Week tegen Pesten 2023 is dit jaar: ‘Goed voor elkaar!’. WerkendLeren en Kenniscentrum Omgaan met Pesten sluiten net als vele andere organisaties waar kinderen samenkomen aan bij dit landelijke thema. Doe ook mee van 25 t/m 29 september met de Week Tegen Pesten en maak een goede start in het nieuwe schooljaar, waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige BSO.

Samen sterk tegen pesten

De minitraining Pesten tegengaan op de BSO is een samenwerking tussen WerkendLeren en Kenniscentrum Omgaan met Pesten. We hebben de training samen ontwikkeld om meer kennis te verspreiden over het onderwerp pesten, tijdens en rondom de week tegen pesten.

Maak het verschil binnen jouw BSO!

Wil je nu direct aan de slag om gerichte acties te ondernemen tegen pesten en het beter te herkennen en voorkomen? Wil je jouw BSO omtoveren tot een plek waar alle kinderen zich veilig voelen?

Schrijf je dan nu in en maak het verschil!