Waarom deze training?

In dit persoonlijk ontwikkeltraject ontdek je jouw manier van contact maken met je emoties en leer je hun boodschappen begrijpen. Dit zorgt ervoor dat de stroming van jouw leven van binnenuit (weer) op gang komt.

“EEN INVESTERING IN JE EIGEN GROEI & GELUK ÉN DAT VAN (JE) KINDEREN! “

Als jij de stroming van binnenuit gaat voelen, ga je (weer) zien waarvoor jij hier bent en wat jij te doen hebt. Dan heb je geen twijfels meer over welke keuzes je moet maken. Je hebt jouw manier gevonden om op zulke momenten in contact te gaan met je emoties, zodat je telkens weer weet wat ze je te vertellen hebben.

Je werkt hiermee niet alleen aan jezelf, maar je zult ook een heel belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jouw kind(eren) of aan de kinderen waarmee je werkt. Ze kijken immers alles van ons af.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor ouders en professionals die emoties beter willen leren begrijpen. Ook voor volwassenen is het vaak nog lastig om de eigen emoties te begrijpen en hiermee om te gaan.

Opzet van de training

Deze training heeft een looptijd van een jaar. Het jaartraject bestaat uit 8 online bijeenkomsten, waarin je ongeveer 1 dag per maand een zoomsessie hebt.

Elke bijeenkomst staat er 1 emotiegroep centraal die we gaan onderzoeken. Hoe speelt deze emotie bij jou en wat wil deze emotie jou vertellen? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 8 emotiegroepen van Vera Helleman. We gaan hierbij niet graven in het verleden of in trauma’s duiken, maar kijken naar de boodschap van de emotie in het hier en nu.

Onder de bezielende begeleiding van Susan van Asten onderzoek jij, middels diverse oefeningen en opdrachten stap voor stap je eigen emoties, zodat:

  • jij emoties beter gaat herkennen
  • jij hun boodschappen gaat horen
  • jij gaat zien wat er nodig is om (meer) in verbinding met jezelf te komen
  • jij de stroming van binnen weer gaat voelen en daaraan ruimte gaat geven
  • jij vanaf dat moment weet wat wel en niet bij jou past en jij je eigen leven (veel) krachtiger op jouw manier gaat neerzetten

 

De training bevat aanvullende lesmaterialen in de vorm van diverse opdrachten voor je verdere groei en ontwikkeling. Tevens ontvang jij een exemplaar van ‘De emotie encyclopedie’ van Vera Helleman á 36,95 euro.

Data online traject

  • Vanaf 1 oktober krijg je toegang tot de online voorbereiding.
  • Data van de acht bijeenkomsten: 20 oktober, 17 november, 15 december, 12 januari, 9 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei.
  • Alle bijeenkomsten vinden plaats van 9.30 tot 12.30 uur via Zoom.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1.200,-

Kosten: € 1.200,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 50 tot 100 uur
Looptijd: 12 maanden
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks