Waarom deze training?

Het doel van deze studiereis is dat je je gaat verdiepen in de visie van Reggio Emilia binnen de Zweedse kinderopvang. Tijdens de studiereis reis je af naar Stockholm. Je krijgt inzicht in de implementatie van de benadering uit Italië. Tijdens de studiereis leer je pedagogisch documenteren en kan je de opgedane kennis vervolgens toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze studiereis is voornamelijk voor managers en leidinggevenden in de kinderopvang, of voor PM’ers die een coördinerende functie hebben op het gebied van de Reggio visie.

Opzet van de training

Het programma vindt plaats in Zweden waar je tijdens een intensief programma verschillende kinderdagverblijven bezoekt en interessante mensen ontmoet die geïnspireerd zijn door de werkwijze van Reggio. Bij het Reggio Instituut is er een lezing door de directeur. Hierin wordt verteld hoe zij de Reggio visie hebben vertaald naar de praktijk in Zweden en volgen we daarnaast een workshop “pedagogisch documenteren”, waarin ook ruimte is om vragen te stellen aan experts.

Vanzelfsprekend wordt er ook tijd ingeruimd om met andere deelnemers van gedachten te wisselen over de opgedane kennis en ervaringen. Naast het programma is er ook tijd om de stad te verkennen.

Voorafgaand aan de reis wordt er een voorbereidende workshop georganiseerd waarin alle deelnemers kennismaken met elkaar, het programma wordt besproken en waar gewerkt wordt aan de voorbereiding om maximaal rendement uit de reis te halen.
Na afloop van de reis vindt er een workshop plaats om ervaringen en opgedane kennis uit te wisselen met elkaar en te bespreken hoe een implementatie van het kindvolgend werken (Reggio) in de Nederlandse Kinderopvang kan verlopen.

Investering

De investering voor deze studiereis bedraagt € 2.250,-

Kosten: € 2.250,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 4 dagen
Looptijd: 4 dagen
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: Najaar 2022