Waarom deze training?

Het doel van deze studiereis is jou inzicht in het kindbeeld dat de basis vormt voor de pedagogiek van Reggio Emilia. Je reist af naar de plek waar de Reggio Emilia pedagogiek is ontstaan. Je leert pedagogisch documenteren, hoe je materialen optimaal kan gebruiken en hoe jij de creativiteit van kinderen kan stimuleren.

Doelgroep

Deze studiereis is voornamelijk voor managers en leidinggevenden in de kinderopvang, of voor PM’ers die een coördinerende functie hebben op het gebied van de Reggio visie.

Opzet van de training

Het programma vindt plaats in Italië waar je tijdens een intensief programma verschillende kinderdagverblijven bezoekt, een Remida recycle centre bezoekt, een lezing volgt en je interessante mensen ontmoet die geïnspireerd zijn door de werkwijze van Reggio Emilia. Zelf ervaar je ook een stukje Reggio Emilia gedurende een workshop over bijvoorbeeld pedagogische documentatie of creativiteit/ materialen. Uiteraard is er tijdens al deze activiteiten voldoende mogelijkheid om vragen te stellen aan de ‘ experts’.

Tussen de activiteiten en om de lunches en avondeten door wordt er ook tijd ingeruimd om met andere medereizigers van gedachten te wisselen over de opgedane kennis en ervaringen. Naast het vaste programma is er ook tijd om Correggio/ Reggio Emilia te verkennen.

Voorafgaand aan de reis wordt er een voorbereidende workshop georganiseerd waarin alle deelnemers kennismaken met elkaar, het programma wordt besproken en waar gewerkt wordt aan de voorbereiding om maximaal rendement uit de reis te halen.

Na afloop van de reis vindt er een workshop plaats om ervaringen en opgedane kennis uit te wisselen met elkaar en te bespreken hoe een implementatie van het kindvolgend werken (Reggio) in de Nederlandse Kinderopvang kan verlopen.

Investering

De investering voor deze studiereis bedraagt € 2.250,-

Kosten: € 2.250,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 4 dagen
Looptijd: 4 dagen
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: najaar 2023