Laatste kans op STAP-budget

Jaarlijks mag je voor één OCW-erkende opleiding €1.000 STAP-budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren. In september en november 2023 kun je voor de laatste keer gebruikmaken van deze subsidie om jezelf bij- of om te scholen. Na 2023 stopt deze overheidsregeling namelijk.

Wil jij sterker in je schoenen staan binnen jouw VVE-locatie? Dan is de training ‘Ontwikkelingsgericht werken in de VVE’ wat jij zoekt. Dit is een door het OC&W erkend MBO-keuzedeel.

Door het volgen van deze training kom je alles te weten over doorgaande leerlijnen; leer je de zorg die je biedt nauwkeurig af te stemmen op de kinderen die je begeleidt; versterkt jouw communicatie met ouders, ongeacht hun achtergrond.

Voor wie?

Deze training is voor pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten die beschikken over een stage/ werkplek in de VVE en minimaal een mbo-3 werk- en denkniveau hebben.

Opzet van de training

In deze training staat de basiskennis rondom VVE centraal. Hoe stimuleer je als pm’er de brede ontwikkeling van kinderen van 2,5 tot 4 jaar?

Je maakt kennis met de leerdoelen die aan de ontwikkeling van deze kinderen gekoppeld zijn door het SLO. Maar ook met de VVE-programma’s die gebruikt zijn om deze leerdoelen in een methode te structureren. Ook leer je in deze training over ouderbetrokkenheid, het vastleggen van de ontwikkeling van individuele kinderen en het grijpen van kansen om deze ontwikkeling te stimuleren.

Deze module bestaat uit een e-learning module en bijbehorende video’s. In de online e-learning leer je de benodigde kennis om kinderen te ondersteunen in de VVE. In de video’s wordt dieper ingegaan op verschillende onderwerpen en krijg je praktische handvatten om met de kennis aan de slag te gaan.

Deze module is een door het OC&W erkend MBO-keuzedeel.

Resultaat

Heb je de module succesvol doorlopen? Dan ontvang je een certificaat of bewijs van afronding.

Investering

De investering voor deze training bedraagt €995.

Kosten: € 995,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 16 tot 30 uur
Looptijd: 4 tot 8 weken
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks

Deze training bieden wij aan in samenwerking met opleidingsinstituut STOC.