Laatste kans op STAP-budget

Jaarlijks mag je voor één OCW-erkende opleiding €1.000 STAP-budget aanvragen waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt kunt verbeteren. In september en november 2023 kun je voor de laatste keer gebruikmaken van deze subsidie om jezelf bij- of om te scholen. Na 2023 stopt deze overheidsregeling namelijk.

Waarom deze training?

Met deze training breng je, jouw kennis op het Nederlands 3F-niveau. Dit niveau is een vereiste voor veel (vervolg)opleidingen of vacatures. Met de training ontwikkel je jouw niveau van lezen, schrijven, spreken én luisteren.

Een veel voorkomende voorwaarde voor opleidingen of vacatures is het beschikken over het 3F-niveau Nederlands. Zo is dit niveau een vereiste voor het volgen van alle mbo 4-opleidingen en ontvang je een vrijstelling hiervoor wanneer je deze training al behaald hebt. Ook is dit niveau een vereiste wanneer je werkzaam wil zijn in de branches als de kinderopvang (IKK-pijler) en voorschoolse educatie. Met het volgen van deze training kwalificeer jij je voor deze branches op het gebied van taal.

Deze module is een door het OC&W erkend MBO-keuzedeel.

Voor wie?

Pedagogisch medewerkers (niveau 3/4) werkzaam in de kinderopvang

Opzet van de training

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat de training bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. In de fysieke bijeenkomsten werk je aan de mondelinge taalvaardigheid en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainer. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

Studiebelasting

De studieduur van dit keuzedeel is 16 weken. Grotendeels bestaat de training uit het volgen van e-learning modules. Hierin worden de onderdelen lezen, schrijven, spreken/luisteren aangeboden. De e-learning modules bestaan uit theorie en oefeningen. In de oefeningen kun je je kennis testen. Ook worden vier bijeenkomsten ingepland, zodat je samen kunt oefenen en vragen kunt stellen aan een trainer Nederlands. Afhankelijk van jouw bestaande kennis, ervaringen en studiesnelheid kan de studielast verschillen.

Investering

De kosten bedragen €995,- inclusief trainingen, examinering en certificaat.

Kosten: € 995,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 16 tot 30 uur
Looptijd: 4 tot 8 weken
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks

Deze training bieden wij aan in samenwerking met opleidingsinstituut STOC.