Waarom deze training?

In deze training staat het onderwerp hooggevoeligheid centraal. Er is steeds meer bekend over hooggevoeligheid. Een op de vijf personen is bovendien bekend met deze eigenschap. Dit betekent dat binnen de kinderopvang dus ook 1 op de 5 kinderen hooggevoelig is.

Je leert in deze training hooggevoeligheid te signaleren. Het is belangrijk dat de algemene kennis over hooggevoeligheid wordt vergroot onder pedagogisch medewerkers. De juiste begeleiding van deze groep kinderen is belangrijk en levert voordelen op voor zowel het kind als pedagogisch medewerkers.

Is hooggevoeligheid een hype? Nee hoor, het is een wetenschappelijk bewezen fenomeen.

Je zult veel nieuwe en verrassende inzichten ontdekken en je krijgt concrete en praktische handvatten waarmee jij een belangrijke bijdrage kunt leveren in het werken met hooggevoelige kinderen, collega’s en/of ouders.

Doelgroep

Deze training is voor pedagogisch medewerkers.

Opzet van de training

In deze training maken we gebruik van verschillende leerstijlen, teksten, audiofragmenten en video’s en je maakt diverse opdrachten. Hierbij reflecteer je regelmatig op jezelf en op jouw eigen handelen. De training bestaat uit:

  • 7 praktijkgerichte online modules, waarin je meer te weten komt over de eigenschappen van hooggevoelige kinderen en over hoe je als pedagogisch medewerker deze kinderen goed kunt begeleiden. Je volgt deze modules in je eigen tijd en tempo.
  • 2 dagdelen fysieke training, waarin we samen de geleerde stof doorlopen, oefeningen doen en de opdrachten bespreken.

Startdatum

Na toekenning van het STAP-budget start je met de online modules. De eerste fysieke bijeenkomst is op woensdag 27 september van 13.00 tot 17.00 uur op locatie Utrecht.

Investering

De investering voor deze training bedraagt €950,-.

Kosten: € 950,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 20 tot 30 uur
Looptijd: 2 tot 4 maanden
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks