Waarom deze training?

Het doel van deze training is om iedereen die werkzaam is met kinderen van 8 tot 12 jaar, kennis en vaardigheden aan te reiken over de ontwikkeling van 8- tot 12-jarige kinderen. Je leert in te spelen op de interesses en behoeften van de kinderen en laat ze kennis maken met een verscheidenheid aan activiteiten, die aansluiten bij de ontwikkeling van de groep. Daarnaast worden thema’s als 21-eeuwse vaardigheden, de Growth Mindset (Dweck) en ervaringsgericht onderwijs (EGO, Laevers) behandeld.

Door de continuroosters is de kinderopvang steeds belangrijker geworden in het leven van kinderen en is het belangrijk om hen op een adequate manier te kunnen opvangen. De opvang voor kinderen in deze leeftijdsgroep moet bijdragen aan het ‘inclusieve klimaat’, waarin elk kind zijn talenten en zelfstandigheid kan ontplooien.

De inhoud van de training bestaat uit het verwerven van specialistische kennis en vaardigheden gericht op de opvang en ontwikkeling van kinderen van 8 tot 12 jaar. Je leert onder andere over de ontwikkelingspsychologie, stimuleren van ontwikkeling, de pre-pubertijd en seksuele ontwikkeling, het mediagebruik en het stimuleren van de zelfstandigheid van kinderen.

Doelgroep

Deze training is voor pedagogisch medewerkers.

Opzet van de training

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat het scholingstraject bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

Investering

De investering voor deze training bedraagt €625,-

Kosten: € 625,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 16 en 30 uur
Looptijd: 4 tot 8 weken
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks