Waarom deze training?

Het doel van deze training is om iedereen die werkzaam is met kinderen van 4 tot 8 jaar, kennis en vaardigheden aan te reiken over de ontwikkeling van 4- tot 8-jarige kinderen. Je leert in te spelen op de interesses en behoeften van de kinderen en laat ze kennis maken met een verscheidenheid aan activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling van de groep. Daarnaast worden thema’s als 21-eeuwse vaardigheden, de Growth Mindset (Dweck) en ervaringsgericht onderwijs (EGO, Laevers) behandeld.

In de periode van 4 tot 8 jaar ontwikkelt het kind zich van kleuter tot schoolkind. Het leert lezen, schrijven en zijn percepties van de wereld om hen heen veranderen. Als pedagogisch medewerker kun je van grote waarde zijn om kinderen tijdens deze ‘gevoelige periode’ in hun ontwikkeling zo goed mogelijk te begeleiden. Deelname aan dit traject heeft als voordeel dat jij specifieke kennis en vaardigheden opdoet over de doelgroep 4 tot 8 jaar en dat jouw kennis een meerwaarde is voor de kinderopvang.

Doelgroep

Deze training is voor pedagogisch medewerkers.

Opzet van de training

In deze training wordt gebruikgemaakt van blended learning. Dit houdt in dat de training bestaat uit zowel fysieke bijeenkomsten als online trainingen. De online trainingen volg je op een eigen gekozen moment en plek. Praktijkopdrachten zijn ook onderdeel van deze online training. Hierdoor leer je op een zo’n efficiënt mogelijke manier op momenten dat het jou uitkomt.

Investering

De investering voor deze training bedraagt €625.

Kosten: € 625,-

Gebruik jouw STAP-budget van max. € 1.000,- om deze training te bekostigen

Resultaat: Certificaat
Niveau: MBO
Studiebelasting: 16 tot 30 uur
Looptijd: 4 tot 8 weken
Gericht op: Vergroten van de beroepsspecifieke vaardigheden
Start: 2 maandelijks